Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

Nieuws

Snel naar nieuws over:                                                                                                                          


Algemeen

Uw bestelling is verpakt in een stevige doos die in hoogte op maat wordt afgesneden. Zo zijn we er zeker van dat alle medische hulpmiddelen in goede staat bij u aankomen. Deze doos is sinds kort voorzien van een duidelijke bedrukking zodat u precies weet waar en hoe u hem kunt openmaken. Bovendien dragen de nieuwe dozen bij aan een groener transport.

 Nadat u een bestelling heeft geplaatst, wordt deze direct doorgezet naar ons nieuwe Fulfillment Center in Bleiswijk. Hier wordt uw bestelling volledig automatisch verwerkt. Als al uw hulpmiddelen zijn verzameld, wordt de doos op de juiste hoogte gevouwen en gesloten. Hierdoor is er geen opvulmateriaal meer nodig en is de doos niet onnodig groot en passen meer dozen in een bezorgauto.

Benieuwd naar hoe een bestelling wordt verwerkt? Klik hier.

Onlangs hebben we onze bezorgdienstverlening verder verbeterd. Wanneer u ook bij het tweede aflevermoment niet thuis bent, dan wordt het pakket naar de dichtstbijzijnde PostNL-afhaallocatie gebracht. Hierna heeft u nog twee weken om het pakket daar op te halen voordat het wordt teruggestuurd naar het magazijn. Eerder werd het pakket direct na de tweede afleverpoging teruggestuurd naar het magazijn en moest er een nieuwe bestelling worden geplaatst.

In de komende maanden zullen we deze dienstverlening nauwlettend volgen en evalueren, om zo ervoor te zorgen dat u optimale service ontvangt.

Wist u al dat u zelf ervoor kunt kiezen om het pakket bij een afhaallocatie op te halen? De dag voor levering ontvangt u een e-mail of sms-bericht link via welke u het afleveradres kan worden gewijzigd naar ophalen bij een afhaallocatie.

We hebben uw persoonlijke omgeving verbeterd. Op 'Mijn Mediq' vindt u alle informatie duidelijk en overzichtelijk op één pagina. U kunt hier sneller uw laatste bestelling bekijken, uw volgende bestelling plaatsen, uw pakket volgen via 'Onderweg', uw gegevens aanpassen en een vraag stellen aan een van onze experts. Bestelt u ook producten bij Mediq CombiCare of Mediq Direct Diabetes? Vanaf nu kunt u in 'Mijn Mediq' al uw machtigingen inzien en al uw producten in één keer bestellen. Meer weten? Log direct in of maak een account aan.


Medische voeding

Nestlé stopt met het leveren van rietjes bij drinkvoeding. Hiermee lopen zij voor op het verbod op plastic wegwerpartikelen welke in 2020 effectief zal zijn. U kunt de drinkvoeding in een glas uitschenken. Tevens gaan zij over op een nieuwe verpakking die aan deze wetgeving voldoet. 
Heeft u nog vragen? Wij zijn bereikbaar via 030 282 12 22 of via voeding@mediqtefa.nl. 

Abbott kan op dit moment de drinkvoeding Paediasure Plus 200 ML in de smaken aardbei en vanille niet leveren. Naar verwachting is deze drinkvoeding week 23 weer voorradig. Voor een alternatief kunt u contact opnemen met uw behandelend arts of diëtist.
Heeft u nog vragen? Wij zijn bereikbaar via 030 282 12 22 of via voeding@mediqtefa.nl. 

Nutricia kan op dit moment de drinkvoeding Nutridrink Compact Proteïn in de smaak verfrissend niet leveren. Naar verwachting is deze smaak week 22 weer voorradig. De overige smaken van Nutridrink Compact Proteïn zijn wel leverbaar.
Heeft u nog vragen? Wij zijn bereikbaar via 030 282 12 22 of via voeding@mediqtefa.nl. 

Nutricia wijzigt de verpakking van verschillende sondevoeding van een pack / zak naar de fles. Graag brengen wij u op de hoogte van de verpakkingswijziging en wat dit voor u betekent.

Wat merkt u van de wijziging:
- Van een flexibele verpakking naar een stevige fles. De voeding is daardoor eenvoudig neer te zetten.
- De fles beschikt over een hersluitbare dop.

De fles kan gewoon op dezelfde pompset en pomp aangesloten worden zoals u gewend bent.

Aanvullende informatie verpakking 1000 ml
Gebruikt u de sondevoeding in een verpakking van 1000 ml in combinatie met een tas / frame van Mediq Tefa? Zorg er dan voor dat u de fles met behulp van de bovenste lussen aan het frame in de tas bevestigt. Verwijder na openen de dop van de fles sondevoeding om deze goed op het frame te kunnen plaatsen.

Contact
Heeft nu nog vragen? Wij staan graag voor u klaar. U kunt onze klantenservice op werkdagen van 08.15 tot 17.30 uur bereiken via 030 282 12 24 of sondevoeding@mediqtefa.nl. 

Nutricia wijzigt de verpakking en de samenstelling van Nutrison Concentrated 500 ml. Met de wijziging van de verpakking naar een fles gaat Nutrison Concentrated tevens over naar een andere eiwitsamenstelling. Hiermee krijgt het product dezelfde eiwitsamenstelling als andere Nutrison varianten.

Heeft u nog vragen? Wij staan graag voor u klaar. U kunt onze klantenservice op werkdagen van 8.15 tot 17.30 uur bereiken via 030 282 12 24 of sondevoeding@mediqtefa.nl.

Nutricia kan op dit moment de drinkvoeding Nutridrink Compact Proteïn in de smaken aardbei, banaan en bosvruchten niet leveren. Naar verwachting zijn deze smaken eind april weer voorradig. De overige smaken van de Nutridrink Compact Proteïn zijn wel op voorraad. Heeft u nog vragen? Wij zijn bereikbaar via 030 282 12 22 of via voeding@mediqtefa.nl.

Begin dit jaar hebben wij u geïnformeerd dat zorgverzekeraars het aanvraagformulier voor sondevoeding voor patiënten met een levenslange indicatie schrappen. Echter was het nog niet mogelijk om een machtiging voor onbepaalde tijd af te geven. Zorgverzekeraars Nederland heeft het nu mogelijk gemaakt dat uw diëtist of behandelend arts nu op het verplichte ZN-verklaring kunnen aangeven dat zij de sondevoeding voor onbepaalde tijd vanaf het eerste voorschrift voorschrijven. Hiermee komt de herhaalmachtiging officieel te vervallen.
 

Fabrikant Nutricia kan op dit moment Neocate Syneo niet leveren. Het is nog onduidelijk vanaf wanneer deze zuigelingenvoeding weer leverbaar is. Voor een alternatief kunt u contact opnemen met uw behandelend arts of dietist. Uiteraard staan wij ook voor u klaar, via 030 282 12 22 of voeding@mediqtefa.nl.

Vanuit de Europese Commissie wordt er momenteel gewerkt aan wetgeving voor een verbod op plastic wegwerpartikelen, zoals rietjes en roerstaafjes. Enkele fabrikanten stoppen vooruitlopend op dit verbod met de rietjes die worden geleverd bij een flesje drinkvoeding. Waaronder Abbot. Vanaf eind januari 2019 leveren zij geen rietjes meer bij de drinkvoeding. Dit geld voor hun gehele assortiment. Als alternatief van de geleverde rietjes kunt u de drinkvoeding in een glas uitschenken.

Heeft u nog vragen? Wij staan graag voor u klaar via 030 282 12 22 of voeding@mediqtefa.nl.

Wanneer u online sondevoeding bij ons bestelt, dan is het u misschien al opgevallen. De levereenheid is aangepast. Vanaf heden leveren wij de sondevoeding in de fabrieksverpakking, hierdoor is het aantal stuks per verpakking verhoogd. U herkent deze aanpassing aan bijvoorbeeld de toevoeging ‘(15 stuks)’ achter de productnaam.

Rekenvoorbeeld
Wanneer u normaal gesproken 30 stuks bij ons bestelt, geeft u nu 2 stuks op. Dan ontvangt u 2 x 15 stuks, dat is uw gebruikelijke aantal van 30 sondevoedingen. Let wel goed op dat u bij het plaatsen van een herhaalbestelling niet per ongeluk het oude aantal doorgeeft.

Heeft u nog vragen? Onze klantenservice helpt u graag.

Per 1 januari schrappen zorgverzekeraars het aanvraagformulier voor sondevoeding voor patiënten met een levenslange indicatie. Met deze wijziging willen zij sondevoedingsgebruikers ontlasten met betrekking tot het bestellen van sondevoeding. Omdat wij goed begrijpen dat dit een hele welkome wijziging is voor chronisch zieken, bekijken wij direct hoe wij dit in ons bestel- en aanvraagsysteem kunnen doorvoeren. Zodra het helemaal duidelijk is wat dit voor u betekent met betrekking tot het bestellen van de sondevoeding, dan brengen wij u persoonlijk op de hoogte.

Vanwege leveringsproblemen bij Nutricia is de Nutrini Low Energy Multi Fibre niet leverbaar. Nutricia verwacht eind week 51 weer uit te kunnen leveren. Uw behandelend arts of dietist is geïnformeerd, zij kunnen aangeven welke sondevoeding een geschikt alternatief is. Neem bij vragen gerust contact met ons op via 030 282 12 24 of sondevoeding@mediqtefa.nl.

Vanwege leveringsproblemen bij Nutricia is de Neocate Junior neutraal niet leverbaar. Momenteel beschikken wij nog over een kleine voorraad. Nutricia verwacht rond week 52 Neocate Junior neutraal weer uit te leveren. De smaken aardbei en vanille zijn voorradig en voor u beschikbaar. Heeft u vragen? Wij staan graag voor u klaar. U kunt contact met ons opnemen via 030 282 12 22 of voeding@mediqtefa.nl.


Infuustherapie

Vanaf 29 oktober werkt Mediq Tefa voor de bezorging van de pakketten met geneesmiddelen samen met een nieuwe partner. Omega Logistics is een vervoerder die gespecialiseerd is in het vervoeren van geneesmiddelen en toebehoren. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze service aan u en uw patiënt naar een hoger niveau te brengen.

Werkwijze

  • De bezorging van pakketten met geneesmiddelen uit onze bereidingsapotheek of combinatieleveringen van medicijnen en medische hulpmiddelen worden verzorgd door Omega Logistics.
  • Bezorging van medische hulpmiddelen zonder medicatie worden door PostNL verzorgd.
Berichtgeving voor bezorging
De avond voorafgaand aan de bezorging wordt automatisch een e-mail en/of een sms met het geplande tijdstip van afleveren in een tijdsvenster van 2 uur verzonden. Hierin staan de gegevens waarmee de bezorging gevolgd kan worden. Dit geldt ook wanneer een tweede bezorgpoging nodig is.

Contact
Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met onze klantenservice op werkdagen van 8.15 tot 17.30 uur. Wij vertrouwen er op dat het vervoer van de medicijnen en medische toebehoren bij Omega in goede handen is.

Fabrikant Smiths Medical heeft aangegeven een aantal kritische producten tijdelijk niet meer te kunnen leveren. Hierdoor voorzien wij dat wij op korte termijn in slechts zeer beperkte mate CADD-cassettes,  CADD-infuussets en toebehoren te kunnen leveren. Lees hier het bericht van Smiths Medical voor meer informatie.

Wij werken momenteel hard aan een oplossing om de dienstverlening naar u te kunnen borgen. Daarnaast zijn we ook alternatieven aan het opstarten. De betrokken klanten verwachten wij op zeer korte termijn te kunnen voorzien van meer informatie.

Wij adviseren u onze website in de gaten te houden. Heeft u naar aanleiding van dit bericht toch nog een vraag die niet kan wachten? Wij helpen u graag verder. Kijk bij contactgegevens hoe u ons kunt bereiken.

Kinderen die een oncologische behandeling bij het Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam volgen, hebben in het kader van een pilot de mogelijkheid gekregen om chemotherapie thuis toegediend te krijgen. Deze doorbraak wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Mediq, Emma Kinderziekenhuis AMC en KinderThuisZorg. Hiervoor kwamen verpleegkundig specialisten kinderoncologie van KinderThuisZorg bij de kinderen thuis langs om te bepalen of hun fysieke toestand toediening van chemotherapie toeliet. Mediq zorgde voor veilige aflevering van het toedieningssysteem en de door het Emma Kinderziekenhuis bereide medicatie.

Veilige zorg in vertrouwde omgeving
“Verplaatsing van ziekenhuiszorg naar huis staat of valt met een goede organisatie en samenwerking”, benadrukt Xander Schrage, directeur Mediq Tefa. “De zorg van het ziekenhuis moet naadloos overlopen in veilige zorg thuis. Hiertoe hebben we met KinderThuisZorg en Emma Kinderziekenhuis AMC een integrale aanpak ontwikkeld. Zo ontstaan nieuwe mogelijkheden om in een vertrouwde omgeving de best mogelijke zorg te bieden.”

Gewoon de hele dag naar school
Om de kwaliteit te waarborgen, hebben Emma Kinderziekenhuis AMC, KinderThuisZorg en Mediq gedurende drie maanden een pilot uitgevoerd. Roemer (8) en Justin (8) hebben hieraan meegewerkt. Beide kinderen zijn te volgen op www.deproeftest.nl. “Ik hoop dat deze test kan doorgaan, dat zou heel fijn zijn”, vertelt Roemer. “Omdat het thuis is, kan ik gewoon de hele dag naar school”, zegt Justin. Tijdens de pilot is onderzocht of het gewenste effect wordt bereikt. Hiertoe hebben ouders op vaste momenten vragenlijsten over de kwaliteit van leven en sociale belasting ingevuld. Gezien de positieve resultaten van de pilot ligt het voor de hand om deze aanpak voort te zetten. Zorgverzekeraars worden daarom uitgenodigd om chemotherapie in de thuisomgeving te steunen. Dan kan deze zorgoplossing wellicht ook bij andere kinderziekenhuizen geïntroduceerd worden.

Wilt u meer lezen over deze pilot? Lees hier het volledige artikel.


Luchtwegzorg

Mediq Tefa maakt gebruik van cookies.

Om de website van Mediq Tefa goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.