Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Nieuws

Snel naar nieuws over:                                                                                                                          


Algemeen

Philips roept slaapapneu- en beademingsapparaten terug vanwege gezondheidsrisico's. De teruggeroepen slaapapneu-apparaten zijn van o.a. de eerste generatie Dreamstations. Het schuim erin kan afbrokkelen als de machine niet op de juiste manier wordt schoongemaakt. Het probleem is door Philips zelf opgemerkt na test van het apparaat. Lees het nieuwsbericht van Philips.

Wanneer ontstaat dit veiligheidsrisico

Het veiligheidsrisico kan ontstaan wanneer het apparaat met bijvoorbeeld de schoonmaakmethode Ozon wordt schoongemaakt. Daarnaast kan het ontstaan wanneer het apparaat in een hete of vochtige omgeving staat. Mediq maakt alleen gebruik van goedgekeurde schoonmaakmethodes en maakt geen gebruik van Ozon.Welke apparaten gaat het om?

Het gaat om diverse slaapapneu- en beademingsapparatuur van Philips. Bekijk hier het complete overzicht.Wat moet ik nu doen?

Philips adviseert mensen om de CPAP- en BiPAP-machines niet meer te gebruiken, een arts te raadplegen en samen met de arts alternatieven te zoeken. De arts kan vervolgens afwegen of de gezondheidsrisico's van het gebruiken van het apparaat opwegen tegen het stoppen van de behandeling. Philips heeft op 26 april al een melding gemaakt. Hoe zit dit? Kan ik een alternatief apparaat ontvangen?

Op dat moment was er nog geen sprake van een terugroepactie. We zijn wel gestart met het uitleveren van de nieuwste Dreamstation 2. Waarvoor er geen veiligheidsrisico bestaat. We hebben een beperkte voorraad van deze nieuwste Dreamstation en alternatieve apparatuur van Resmed. Het omschakelen naar een alternatief apparaat kan alleen in overleg met uw behandelend arts.Wanneer informeren wij u verder

We houden u op de hoogte via het nieuwsbericht op mediq.nl/actueel. Hier vindt u de meest recente informatie.

We willen u een optimale bereikbaarheid bieden en gaan vanaf 17 november over op één centraal telefoonnummer voor al uw vragen en bestellingen: 088 - 888 94 50. De huidige nummers worden eind 2020 uitgezet. Daarom vragen we u om vanaf 17 november het nieuwe telefoonnummer te gebruiken en om het huidige 030-nummer aan te passen in uw contactenlijst. U kunt ook eenvoudig uw bestelling online plaatsen.

Belkosten
Een 088-nummer bellen kost nooit meer dan het lokale tarief. Dit komt overeen met het huidige 030-telefoonnummer. Hierdoor blijven de kosten voor u als beller helder en overzichtelijk.

Wij staan voor u klaar
Heeft u vragen over uw producten, bestelling of levering? Onze ervaren en gespecialiseerde medewerkers staan vanaf 17 november op werkdagen van 8.15 – 17.30 uur voor u klaar via 088 – 888 94 50.

Uw bestelling van producten op eigen rekening kunt u vanaf vandaag betalen via iDeal. 
Betaling van producten is alleen nodig bij bestelling van producten die buiten de vergoede zorg vallen. 
Denk hier bijvoorbeeld aan het eiwitbeperkte voedingsassortiment, zoals pasta’s, brood en koekjes.
 
Nadat u uw winkelmandje heeft gevuld met de producten die u graag wilt ontvangen, ziet u in het overzicht 
welk bedrag door u betaald moet worden. 
Vanaf vandaag heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor betaling via iDeal. 
Als de betaling verwerkt is, gaat de verwerking en levering van uw bestelling verder zoals u van ons gewend bent.

Aan het bestellen en declareren van producten die binnen de vergoede zorg valt, verandert er niets. 
Deze kosten ziet u niet terug in het betaaloverzicht van uw bestelling en worden rechtstreeks gedeclareerd 
bij uw zorgverzekeraar.

Heeft u nog vragen? Onze klantenservice Onze klantenservice staat voor u klaar.

Bij Mediq doen we onze uiterste best om het coronavirus (COVID19) buiten de deur te houden. Hierbij richten we ons zowel op de continuïteit van onze leveringen en van onze medische dienstverlening als op de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, klanten en andere relaties. Lees meer.

Deze week is er in verschillende media aandacht besteed aan zogenaamde ‘bloedprikbendes’. 
Mediq heeft verpleegkundigen in dienst die bij mensen thuis bloed afnemen. Hun werkwijze lijkt geenszins op die van de nepverplegers. Een verpleegkundige van Mediq kan altijd een pasje laten zien om zich te legitimeren. Ook hebben de verpleegkundigen van Mediq gegevens van patiënten paraat, zoals het BSN-nummer. Vertrouwt u het niet? Vraag dan of de verpleegkundige zich kan legitimeren en kan aantonen over uw gegevens te beschikken. Is dat niet het geval? Laat dan geen bloed prikken en neem contact op met Mediq.

PostNL stopt met het voor de tweede keer bezorgen van een pakketje als er bij het eerste bezorgmoment niemand thuis was. Dat heeft PostNL vrijdag 18 oktober bekendgemaakt. Deze verandering van de service van PostNL geldt niet voor de pakketten van Mediq. Bent u niet thuis op het moment dat PostNL een pakket van Mediq bezorgt? Dan komt de pakketbezorger op een ander moment nogmaals langs. U hoeft het pakket van Mediq dan ook niet op te halen bij een PostNL locatie. 

Uw bestelling is verpakt in een stevige doos die in hoogte op maat wordt afgesneden. Zo zijn we er zeker van dat alle medische hulpmiddelen in goede staat bij u aankomen. Deze doos is sinds kort voorzien van een duidelijke bedrukking zodat u precies weet waar en hoe u hem kunt openmaken. Bovendien dragen de nieuwe dozen bij aan een groener transport.

 Nadat u een bestelling heeft geplaatst, wordt deze direct doorgezet naar ons nieuwe Fulfillment Center in Bleiswijk. Hier wordt uw bestelling volledig automatisch verwerkt. Als al uw hulpmiddelen zijn verzameld, wordt de doos op de juiste hoogte gevouwen en gesloten. Hierdoor is er geen opvulmateriaal meer nodig en is de doos niet onnodig groot en passen meer dozen in een bezorgauto.

Benieuwd naar hoe een bestelling wordt verwerkt? Klik hier.

We hebben uw persoonlijke omgeving verbeterd. Op 'Mijn Mediq' vindt u alle informatie duidelijk en overzichtelijk op één pagina. U kunt hier sneller uw laatste bestelling bekijken, uw volgende bestelling plaatsen, uw pakket volgen via 'Onderweg', uw gegevens aanpassen en een vraag stellen aan een van onze experts. Bestelt u ook producten bij Mediq CombiCare of Mediq Direct Diabetes? Vanaf nu kunt u in 'Mijn Mediq' al uw machtigingen inzien en al uw producten in één keer bestellen. Meer weten? Log direct in of maak een account aan.


Medische voeding

PostNL verwacht drukte, bestel uw voeding op tijd

PostNL verwacht enorme drukte met het bezorgen van pakketten die worden besteld op Black Friday, 27 november, en Cyber Monday, 30 november. Ook rondom Sinterklaas en Kerst krijgt PostNL het extra druk. Wij adviseren u daarom om uw medische voeding op tijd te bestellen.

Medische voeding wordt met voorrang bezorgd
Medische pakketten krijgen bij grote drukte voorrang op andere pakketten. Bovendien geldt voor medische pakketten dat PostNL een tweede keer bij u langskomt als u bij het eerste bezorgmoment niet thuis was. Desondanks kan uw pakket vertraging oplopen door de drukte bij PostNL.

Uw medische voeding bestellen
U kunt uw medische voeding hier bestellen.

Heeft u vragen?
Wij helpen u graag. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.15 tot 17.30 uur via telefoonnummer 088 888 94 450. U mag ook mailen naar voeding@mediqtefa.nl

We willen u een optimale bereikbaarheid bieden en gaan vanaf 17 november over op één centraal telefoonnummer voor al uw vragen en bestellingen: 088 - 888 94 50. De huidige nummers worden eind 2020 uitgezet. Daarom vragen we u om vanaf 17 november het nieuwe telefoonnummer te gebruiken en om het huidige 030-nummer aan te passen in uw contactenlijst. U kunt ook eenvoudig uw bestelling online plaatsen.

Belkosten
Een 088-nummer bellen kost nooit meer dan het lokale tarief. Dit komt overeen met het huidige 030-telefoonnummer. Hierdoor blijven de kosten voor u als beller helder en overzichtelijk.

Wij staan voor u klaar
Heeft u vragen over uw producten, bestelling of levering? Onze ervaren en gespecialiseerde medewerkers staan vanaf 17 november op werkdagen van 8.15 – 17.30 uur voor u klaar via 088 – 888 94 50.

Fabrikant Nutricia geeft aan een aantal sondevoedingen (Nutrison Energy MF, Nutrison energy, Nutrison MF, Nutrison Protein Plus MF en Nutrison Standard) tijdelijk te leveren in de oude verpakking, in packs (zakken)  i.p.v. fles verpakking. Nutricia verwacht de optriflessen medio november weer beschikbaar te hebben.  Heeft u nog vragen? Wij zijn bereikbaar via 030 282 12 22 of via sondevoeding@mediqtefa.nl.

Vanuit de Europese Commissie worden plastic rietjes vanaf mei 2021 in de EU niet meer toegestaan. Enkele fabrikanten stoppen vooruitlopend op dit verbod met de rietjes die worden geleverd bij een flesje drinkvoeding. Waaronder Nutricia. Eerder is Nutricia afgelopen maart al gestart met het verwijderen  van de rietjes op de 200 ml flesjes drinkvoeding. Vanaf medio juli 2020 verwijderen zij ook de rietjes van de 125 ml varianten flesjes drinkvoeding.  Als alternatief van de geleverde rietjes kunt u de drinkvoeding in een glas uitschenken.

Heeft u nog vragen? Wij staan graag voor u klaar via 030 282 12 22 of voeding@mediqtefa.nl.

Vanwege leveringsproblemen bij Nutricia is de Nutrini Energy MF en de Nutrinimax Energy MF 500ML tijdelijk niet verkrijgbaar. Nutricia verwacht deze artikelen in de eerste week van augustus 2020 weer te kunnen leveren. Om een eventueel alternatief te bespreken kunt u contact opnemen met uw arts of diëtist. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Sondevoeding via 030 282 1224 of sondevoeding@mediqtefa.nl.

Vanwege leveringsproblemen bij Nutricia is de Nutrison Advanced Peptisorb 1000ML tijdelijk niet verkrijgbaar. Nutricia verwacht dit artikel begin juli weer te kunnen leveren. Om een eventueel alternatief te bespreken kunt u contact opnemen met uw arts of diëtist. 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Team Sondevoeding via 030 282 1224 of sondevoeding@mediqtefa.nl.

Fabrikant Nutricia heeft de samenstelling van de Nutrilon Pepti 1& 2 gewijzigd en is vanaf heden onder de naam Nutrilon Pepti Advanced beschikbaar in ons assortiment. Van deze nieuwe producten is met name de vetzuursamenstelling verder geoptimaliseerd. Voor meer informatie over de nieuwe samenstelling kunt u contact opnemen met Nutricia of met onze klantenservice, wij zijn bereikbaar via 030 282 12 22 of via voeding@mediqtefa.nl.

Fabrikant Nutricia geeft aan een aantal sondevoedingen (Nutrison Energy MF, Nutrison energy, Nutrison MF, Nutrison Protein Plus MF en Nutrison Standard) tijdelijk te leveren in de oude verpakking, in packs (zakken)  i.p.v. fles verpakking. Nutricia verwacht de optriflessen medio november weer beschikbaar te hebben.  Heeft u nog vragen? Wij zijn bereikbaar via 030 282 12 22 of via sondevoeding@mediqtefa.nl.

Nestlé heeft twee nieuwe smaken aan het assortiment voor de Resource Dessert Gourmand toegevoegd. Het betreft de smaken koffie en karamel. Er zijn vanaf heden vijf smaken beschikbaar in onze webshop, chocolade, vanille, aardbei, karamel en koffie.

Nestlé stopt met het leveren van rietjes bij drinkvoeding. Hiermee lopen zij voor op het verbod op plastic wegwerpartikelen welke in 2020 effectief zal zijn. U kunt de drinkvoeding in een glas uitschenken. Tevens gaan zij over op een nieuwe verpakking die aan deze wetgeving voldoet. 
Heeft u nog vragen? Wij zijn bereikbaar via 030 282 12 22 of via voeding@mediqtefa.nl

Begin dit jaar hebben wij u geïnformeerd dat zorgverzekeraars het aanvraagformulier voor sondevoeding voor patiënten met een levenslange indicatie schrappen. Echter was het nog niet mogelijk om een machtiging voor onbepaalde tijd af te geven. Zorgverzekeraars Nederland heeft het nu mogelijk gemaakt dat uw diëtist of behandelend arts nu op het verplichte ZN-verklaring kunnen aangeven dat zij de sondevoeding voor onbepaalde tijd vanaf het eerste voorschrift voorschrijven. Hiermee komt de herhaalmachtiging officieel te vervallen.
 


Infuustherapie

Vanaf 29 oktober werkt Mediq Tefa voor de bezorging van de pakketten met geneesmiddelen samen met een nieuwe partner. Omega Logistics is een vervoerder die gespecialiseerd is in het vervoeren van geneesmiddelen en toebehoren. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze service aan u en uw patiënt naar een hoger niveau te brengen.

Werkwijze

  • De bezorging van pakketten met geneesmiddelen uit onze bereidingsapotheek of combinatieleveringen van medicijnen en medische hulpmiddelen worden verzorgd door Omega Logistics.
  • Bezorging van medische hulpmiddelen zonder medicatie worden door PostNL verzorgd.
Berichtgeving voor bezorging
De avond voorafgaand aan de bezorging wordt automatisch een e-mail en/of een sms met het geplande tijdstip van afleveren in een tijdsvenster van 2 uur verzonden. Hierin staan de gegevens waarmee de bezorging gevolgd kan worden. Dit geldt ook wanneer een tweede bezorgpoging nodig is.

Contact
Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met onze klantenservice op werkdagen van 8.15 tot 17.30 uur. Wij vertrouwen er op dat het vervoer van de medicijnen en medische toebehoren bij Omega in goede handen is.

Kinderen die een oncologische behandeling bij het Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam volgen, hebben in het kader van een pilot de mogelijkheid gekregen om chemotherapie thuis toegediend te krijgen. Deze doorbraak wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Mediq, Emma Kinderziekenhuis AMC en KinderThuisZorg. Hiervoor kwamen verpleegkundig specialisten kinderoncologie van KinderThuisZorg bij de kinderen thuis langs om te bepalen of hun fysieke toestand toediening van chemotherapie toeliet. Mediq zorgde voor veilige aflevering van het toedieningssysteem en de door het Emma Kinderziekenhuis bereide medicatie.

Veilige zorg in vertrouwde omgeving
“Verplaatsing van ziekenhuiszorg naar huis staat of valt met een goede organisatie en samenwerking”, benadrukt Xander Schrage, directeur Mediq Tefa. “De zorg van het ziekenhuis moet naadloos overlopen in veilige zorg thuis. Hiertoe hebben we met KinderThuisZorg en Emma Kinderziekenhuis AMC een integrale aanpak ontwikkeld. Zo ontstaan nieuwe mogelijkheden om in een vertrouwde omgeving de best mogelijke zorg te bieden.”

Gewoon de hele dag naar school
Om de kwaliteit te waarborgen, hebben Emma Kinderziekenhuis AMC, KinderThuisZorg en Mediq gedurende drie maanden een pilot uitgevoerd. Roemer (8) en Justin (8) hebben hieraan meegewerkt. Beide kinderen zijn te volgen op www.deproeftest.nl. “Ik hoop dat deze test kan doorgaan, dat zou heel fijn zijn”, vertelt Roemer. “Omdat het thuis is, kan ik gewoon de hele dag naar school”, zegt Justin. Tijdens de pilot is onderzocht of het gewenste effect wordt bereikt. Hiertoe hebben ouders op vaste momenten vragenlijsten over de kwaliteit van leven en sociale belasting ingevuld. Gezien de positieve resultaten van de pilot ligt het voor de hand om deze aanpak voort te zetten. Zorgverzekeraars worden daarom uitgenodigd om chemotherapie in de thuisomgeving te steunen. Dan kan deze zorgoplossing wellicht ook bij andere kinderziekenhuizen geïntroduceerd worden.

Wilt u meer lezen over deze pilot? Lees hier het volledige artikel.


Luchtwegzorg