Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Vergoeding van infuustherapie


De infuuspomp, toebehoren en medicatie voor infuustherapie thuis worden in veel gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar. Soms komt de therapie voor rekening van het ziekenhuis of de instelling waar u verblijft. Wij declareren de geleverde service direct bij de juiste partij. Met uitzondering van het eigen risico heeft u geen kosten aan deze therapie.

Eigen risico

Alle verzekerden van 18 jaar of ouder hebben een verplicht eigen risico. Dit betekent dat u in 2016 de eerste € 385,- aan medische kosten zelf moet betalen. Hieronder vallen ook de kosten voor infuustherapie thuis. Naast het verplicht eigen risico kunt u ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico tot € 885,-. Hierdoor wordt uw eigen bijdrage voor de infuustherapie hoger. 

Machtiging

Uw behandelend arts schrijft u infuustherapie voor. Als het gaat om verzekerde zorg wordt dit voorschrift op het formulier van uw zorgverzekeraar ingevuld. Dit formulier is uw machtiging. Deze machtiging hebben wij nodig om de kosten voor de infuuspomp, toebehoren, medicatie en zorgdiensten bij uw zorgverzekeraar te declareren.