Mediq Tefa maakt gebruik van cookies.

Om de website van Mediq Tefa goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.

Op werkdagen voor 17:00 uur besteld? Morgen in huis.

{{Message}}

SPT Experience

Het is mogelijk dat OSAS wordt veroorzaakt door de slaaphouding. Als u op uw rug ligt, valt uw tong naar achteren en blokkeert de luchtweg. Als de indicatie positieafhankelijke OSAS (POSAS) wordt vastgesteld, kan positietherapie uitkomst bieden. De Sleep Position Trainer (SPT) is in dit geval een effectief hulpmiddel. De SPT zorgt ervoor dat u geleidelijk gewend raakt om op uw zij te slapen.

De Sleep Position Trainer

De SPT is een klein en lichtgewicht hulpmiddel dat u met een ergonomische band om uw borst draagt als u slaapt. In de SPT zit een actieve sensor, geprogrammeerd met intelligente software. Deze meet continu uw slaaphouding en trilt zodra u op uw rug gaat liggen. Zo raakt u op een geleidelijke manier gewend aan op uw zij slapen. Uw slaapgedrag wordt opgeslagen in de sensor. U kunt de sensor (met bijgeleverde USB-kabel en software) gemakkelijk aansluiten op uw computer en uw slaapgedrag uitlezen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om de software op een Mac computer te installeren. Bekijk bij Informatie en handleidingen de documentatie over de SPT.

Zelf uitproberen

U kunt de SPT uitproberen tijdens een proefperiode van 28 dagen (SPT Experience). U kunt de proefperiode alleen aanvragen op verwijzing van uw specialist. Als wij de aanvraag van uw specialist hebben ontvangen, sturen wij u de SPT Experience toe. De proefperiode stopt automatisch na 28 dagen. U stuurt op de afgesproken datum de SPT retour in bijgeleverde antwoordenvelop. De SPT wordt uitgelezen en het rapport wordt per e-mail naar u en uw specialist verstuurd. Hierna kunt u, in overleg met uw specialist, besluiten of u de SPT wilt aanschaffen.

Contact

Heeft u vragen over de SPT? Bekijk onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Wij helpen u graag. U kunt ons op werkdagen van 8.15 uur tot 17.30 uur bereiken via telefoonnummer 030 282 11 85 of het contactformulier.


Check met uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor vergoeding uit de basisverzekering.