Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Positietherapie bij positioneel slaapapneu

Tijdens de slaap ontspannen de spieren, dus ook die in de mond- en keelholte. Hierdoor blokkeren de tong en/of zachte delen in de keel de ademhaling. Dit wordt obstructief slaapapneu syndroom (OSA) genoemd. OSA is de meest voorkomende vorm van slaapapneu. Het is mogelijk dat OSA wordt veroorzaakt door te slapen op de rug. Als u op uw rug ligt, valt uw tong naar achteren en blokkeert het de luchtweg. Er is dan sprake van positieafhankelijk obstructief slaapapneu syndroom (POSA). Bij POSA kan positietherapie een uitkomst bieden. Deze therapievorm zorgt ervoor dat u er geleidelijk aan went om op uw zij te slapen. Daarmee kunt u de ademstops voorkomen. Een slaappositietrainer is in dit geval een effectief hulpmiddel.

Slaappositietrainer

Een slaappositietrainer is een klein en lichtgewicht hulpmiddel dat u met een ergonomische band om uw borst draagt als u slaapt. Mediq heeft verschillende soorten van de slaappositietrainer van NightBalance en Philips in haar assortiment. In deze slaappositietrainers zit een actieve sensor, geprogrammeerd met intelligente software. Deze meet continu uw slaaphouding en trilt zodra u op uw rug gaat liggen. Zo went u er op een geleidelijke manier aan om op uw zij slapen. Uw slaapgedrag wordt opgeslagen in de sensor. Met de slaappositietrainer types Lunoa SPT en de Philips NightBalance kunt u via de mobiele app eenvoudig de voortgang van uw behandeling bijhouden en krijgt uw arts ook actuele informatie. Lees meer over de verschillende slaappositietrainers bij Informatie en handleidingen.

Proefperiode

Blijkt uit uw slaaponderzoek dat u lijdt aan POSA? Dan kunt u de slaappositietrainer uitproberen tijdens een proefperiode van een tot drie maanden. Uw specialist vraagt deze proefperiode voor u aan. Er wordt een afspraak voor u ingepland in het ziekenhuis waarbij u de slaappositietrainer ontvangt en instructies krijgt. Na de proefperiode gaat u terug naar het ziekenhuis en wordt de positietherapie geëvalueerd. In overleg met uw behandelend specialist wordt er gekeken of u wel of geen baat heeft bij positietherapie en of u de slaappositietrainer kunt blijven gebruiken.

Mediq heeft een breed assortiment aan slaappositietrainers

Wij hebben verschillende soorten slaappositietrainers die u helpen wennen aan slapen op uw zij. Ook de Philips NightBalance zit in ons assortiment. Deze is compact, eenvoudig in te stellen, gemakkelijk te gebruiken en comfortabel om te dragen.

Contact

Heeft u vragen over de SPT? Bekijk onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Wij helpen u graag. U kunt ons op werkdagen van 8.15 uur tot 17.30 uur bereiken via telefoonnummer 030 282 11 85 of het contactformulier.


Check met uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor vergoeding uit de basisverzekering.