Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Veelgestelde vragen over sondevoeding

Als u sondevoeding gaat gebruiken, kan er veel op u af komen. Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet.

Klantenservice groen

Het is belangrijk de sondevoeding voorzichtig te schudden voor gebruik. Als er belletjes ontstaan in de zak, laat u de voeding even kort rusten voor toediening. Anders is er kans dat de voedingspomp alarm geeft.

Een ongeopende verpakking sondevoeding is houdbaar tot de vermelde houdbaarheidsdatum op de verpakking. Bewaar het op een koele droge plaats. Een geopende verpakking is maximaal 24 uur houdbaar. Onderstaand schema is een goede richtlijn voor de juiste houdbaarheid. Kijk ook naar het advies van de fabrikant op de verpakking.

Verpakking / Toedieningswijze Houdbaarheid / Aanhangtijd
Verpakking aangeslotenmaximaal 24 uur
Verpakking geopend maar niet aangesloten       maximaal 24 uur in de koeling
Sondevoeding in containermaximaal 8 uur, voor kinderen 4 uur
Sondevoeding in poedervormmaximaal 4 uur
Zelf samengestelde voedingmaximaal 2 uur
ZuigelingenvoedingVolg het advies op de verpakking

Ja, u mag sondevoeding verwarmen. Het mag echter niet koken. 

Een verlenglijn (extension set) kunt u minimaal 1 en maximaal 2 weken gebruiken. 

U kunt hiervoor contact opnemen met uw behandelend arts of diëtist. Zodra wij de aanvraag van uw arts of diëtist hebben ontvangen, nemen wij contact met u op om een leveringsafspraak te maken. U ontvangt dan enkele dagen voor uw vakantie een tweede pomp.

Wij verzoeken u vriendelijk contact met ons op te nemen zodra u terug bent van vakantie. Wij komen de tweede pomp dan zo snel mogelijk ophalen. Kijk voor tips voor reizen met medische voeding in onze vakantiewijzer.

Als de sondevoeding en toebehoren zijn voorgeschreven door een arts of diëtist, dan wordt het in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. Lees meer over vergoeding en het eigen risico.

Mediq Tefa maakt gebruik van cookies.

Om de website van Mediq Tefa goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.