Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}
  • Sondevoeding

    Gewoon goed geregeld

    Wij maken het u graag makkelijk. Wij leveren op tijd de juiste zorg en medische hulpmiddelen.

Sondevoeding

Sondevoeding is een dun vloeibare voeding die via een sonde direct in de maag of in de darmen terecht komt. Als u niet meer kunt eten en te veel afvalt of dreigt af te vallen, dan biedt sondevoeding uitkomst. Sondevoeding wordt gebruikt als aanvulling op of ter vervanging van normale voeding.

Wilt u overstappen op sondevoeding via Mediq?

Overstappen  Naar de webshop

Soorten sondevoeding

Er zijn vele soorten sondevoeding beschikbaar. Uw diëtist of behandelend arts bepaalt welke sondevoeding u nodig heeft. 

  • Sondevoeding met extra vezels (vezelverrijkt), met een aparte variant voor kinderen
  • Sondevoeding met extra energie (energieverrijkt), met een aparte variant voor kinderen
  • Sondevoeding met extra eiwit (eiwitverrijkt)
  • Sondevoeding met soja

Sondevoeding toedienen

U kunt thuis sondevoeding gebruiken. Uw arts of diëtist bepaalt hoe u de sondevoeding krijgt toegediend. Dit kan op drie manieren:

continu intermitterend per portie
u krijgt de voeding druppelsgewijs (bijna) de hele dag door u krijgt een dagdeel sondevoeding en de rest van de dag kunt u gewoon eten en drinken u krijgt een aantal keer per dag sondevoeding

Sondevoeding kan met behulp van een voedingspomp, een spuit of met een zwaartekrachtsysteem via de neus of via de buik worden toegediend. U leest hier meer over in ons informatieboekje sondevoeding. Deze informatie met gebruikersadviezen en richtlijnen is een aanvulling op de informatie die u van uw arts heeft gekregen.

Wij brengen uw voeding naar huis

Uw behandelend arts of diëtist kan u sondevoeding voorschrijven. Mediq Tefa ondersteunt u bij uw voedingstherapie. Zo zorgen wij ervoor dat de voeding, voedingspomp en toebehoren bij u thuis geleverd worden. Ook controleren wij voor u de vergoeding en regelen wij alle administratieve zaken. Onze diëtisten zijn u graag van dienst met tips en uitleg.

Voedingspompen

Ons assortiment voedingspompen is uitgebreid. Afhankelijk van uw situatie wordt de juiste pomp voor u gekozen. U krijgt thuis of in het ziekenhuis een instructie van de thuiszorg of onze verpleegkundige. Bij de pomp vindt u ook de gebruikershandleiding waarin u alles nog eens rustig kunt teruglezen. U kunt deze gebruikershandleidingen ook downloaden van deze website.