Op werkdagen voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis.

{{Message}}

Veelgestelde vragen over TPV

Als u parenterale voeding thuis gaat gebruiken, kan er veel op u af komen. Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet. 

Vragen over TPV algemeen

Bewaar de zak en de verpakking en noteer wanneer en waar deze kapot is gegaan. Neem direct contact met ons op via 030 282 12 04. Wij komen de zak en de verpakking bij u ophalen en u ontvangt direct een nieuwe zak van ons.

U dient de voeding te gebruiken volgend het FIFO (First in First out) systeem.  Dat betekent dat u nieuw ontvangen voeding onderop plaatst in de koelkast en de telkens de bovenste verpakking gebruikt. Voeding met een bepaalde datum (bijvoorbeeld 21 februari) kunt ten laatste aankoppelen in de avond van 21 februari.

Mediq Tefa is graag op de hoogte zodra u moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Op die manier kunnen wij tijdig leveringen stopzetten en aanpassen.

Wij bespreken met uw voorschrijver of de wijziging per direct doorgevoerd moet worden. Als dit het geval is, zorgen wij dat u de volgende dag uw aangepaste voeding ontvangt.Vragen over bereide TPV

De zak heeft één compartiment met een melkachtige vloeistof waarin alle voedingsstoffen, vitamines en sporenelementen zijn verwerkt die u nodig heeft. Op de zak zit een etiket waarop de samenstelling is vermeld.

In overleg met u zijn er vaste leverdagen afgesproken. De chauffeur legt de TPV-zakken bij u in de koelkast. 

Bereide TPV moet in de koelkast worden bewaard. U ontvangt van ons een koelkast in bruikleen. Wij stellen de koelkast in op de juiste temperatuur. Deze mag niet gewijzigd worden. Taurosept, NaCl, vitamines en sporenelementen kunnen buiten de koelkast worden bewaard.

De bereide TPV moet op kamertemperatuur gegeven worden. Het is belangrijk de zakken 2 tot 4 uur voor gebruik uit de koelkast te halen.  

Bereide TPV is in de koelkast maximaal 7 dagen houdbaar. Het is van belang om de zakken met de kortste houdbaarheid als eerste te gebruiken. Op het etiket staat de uiterste gebruiksdatum vermeld. Dit geldt ook voor de extra zak die u bij de eerste levering heeft ontvangen. U gebruikt eerst deze reservezak voordat u de zakken van de tweede levering gaat gebruiken.

U heeft een zak onbereide TPV gekregen die u op een donkere plek op kamertemperatuur bewaart. Dit is uw reserve. De onbereide TPV gebruikt u wanneer er een zak van uw bereide TPV onverhoopt kapot is gegaan en u geen voorraad van bereide TPV heeft. Deze reservezak is nog niet bereid en daarom langer houdbaar. Deze TPV moet voor gebruik gemengd worden. De instructie hiervoor kunt u downloaden.

Bereide TPV heeft één compartiment waarin alles vermengd zit (melkachtige vloeistof). Hierin zitten ook de vitamines en sporenelementen in vermengd. Er zit een etiket (volgens recept) van de apotheek op de zak.

Onbereide TPV heeft twee of drie losse compartimenten. Twee compartimenten zijn doorzichtig en één is melkachtig van kleur. Tussen de verschillende compartimenten zit een breuknaad die verbroken moet worden. Er zijn nog geen vitamines en mineralen aan toegevoegd.Vragen over onbereide TPV

De zak onbereide TPV heeft twee of drie losse compartimenten, waarvan er een melkachtig van kleur kan zijn. Tussen de verschillende compartimenten zit een breuknaad die verbroken moet worden. Er zijn nog geen vitamines en mineralen aan toegevoegd. 

Wij bellen u 1 keer per 14 dagen op een vaste (werk)dag om samen met u de volgende levering te bespreken. Binnen 2 werkdagen wordt uw TPV door Mediq Logistiek bij u bezorgd. Via onze website ziet u hoe laat wij bij u bezorgen als u bent ingelogd. 

Het is belangrijk om de zakken TPV op een donkere plek op kamertemperatuur te bewaren. De omdoos is uitermate geschikt als bescherming tegen licht. 

Zorg dat de zakken op kamertemperatuur zijn voordat u gaat bereiden en mengen. U bereidt de zakken zoals u heeft geleerd tijdens de training in het ziekenhuis. De instructie van de fabrikant voor het mengen kunt u downloaden.Vragen over reizen met TPV

Wij leveren door heel Nederland. Als u binnen Nederland met vakantie gaat kunt u onze medewerkers vragen de voeding en toebehoren op uw vakantieadres af te leveren. 

Ja, voor vakantie kunt u kosteloos een extra infuuspomp aanvragen via 030 282 12 04 of speciaalinfuus@mediqtefa.nl.

Wij adviseren u om alles wat u nodig heeft voor het toedienen van uw voeding zelf mee te nemen. Vergeet niet om op tijd voldoende voeding, toevoegingen en hulpmiddelen te bestellen. Het is verstandig reserve voeding mee te nemen. Als u aan ons doorgeeft dat u op vakantie gaat, dan leveren wij bij uw bestelling een medisch-paspoort mee. Uit veiligheidsoverwegingen ontvangt u dan ook een extra infuuspomp van ons.

Als u gaat vliegen, bespreek dan met u vliegtuigmaatschappij dat u zakken voeding mee wilt nemen. De voeding kan in het bagageruim namelijk bevriezen.

Zorg altijd dat u weet welk ziekenhuis er in de buurt van uw vakantieadres is voor als u onverwachts extra voeding of hulpmiddelen nodig heeft. Controleer van te voren of en hoe u extra kosten kunt declareren bij uw zorgverzekeraar zodat u alle nodige papieren hiervoor hebt bij thuiskomst om in te dienen.