zoeken
BeademingInfuus / TPVMonitoringOSASSlaaponderzoekSlijmuitzuigingThoraxdrainageTracheazorgVoedingKinderproducten

Sleep Position Trainer (SPT) – NightBalance

de comfortabele oplossing voor positieafhankelijk slaapapneu


Is er bij u, door uw specialist, de indicatie positieafhankelijk slaapapneu gesteld en bent u op zoek naar de meest effectieve en comfortabele oplossing? Dan is de SPT mogelijk het aangewezen medische hulpmiddel wat bij u het verschil kan maken. De Sleep Position Trainer zorgt er namelijk voor dat u op geleidelijke en vriendelijke wijze gewend raakt om op uw zij te slapen. De behandeling met de SPT wordt langzaam opgebouwd, zodat u kunt wennen aan uw nieuwe slaapposities.


WAT IS DE SLEEP POSITION TRAINER?

De SPT is een klein en lichtgewicht, technisch hoogwaardig hulpmiddel dat met een ergonomische band om uw borst wordt gedragen. De actieve sensor die in de Sleep Position Trainer zit, is geprogrammeerd met intelligente software. Deze software zorgt ervoor dat de sensor helemaal op u wordt ingesteld. De instelling van de sensor gebeurt automatisch en vereist geen handeling van u als patiënt of van uw behandelend arts.


HOE WERKT DE SLEEP POSITION TRAINER?

De Sleep Position Trainer zorgt ervoor dat u op een geleidelijke en vriendelijke wijze eraan gewend raakt om op uw zij te slapen. De actieve sensor die in de Sleep Position Trainer zit, meet continu uw persoonlijke slaaphouding en geeft een trilling af zodra uw slaappositie verandert naar rugligging. De trilling die wordt afgegeven is door de intelligente software en de automatische instelling geheel op u afgestemd. Uw slaapgedrag wordt opgeslagen in de sensor. U kunt de sensor (met bijgeleverde USB-kabel en software ) op een gemakkelijke manier aansluiten op uw computer en uw opgeslagen slaapgedrag uitlezen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om de software op een Mac computer te installeren.


SPT VERGOED DOOR ACHMEA
Zilveren Kruis Achmea heeft positietherapie met de Sleep Position Trainer (SPT) van NightBalance nu in de basisvergoeding opgenomen. Wij kunnen de vergoeding regelen voor Achmea-verzekerden. Zilveren Kruis is de bekendste zorgverzekering van Achmea. Ook andere labels komen in aanmerking voor vergoeding, te weten FBTO, Avéro Achmea, Interpolis, Prolife en OZF. De verwachting is dat meer zorgverzekeraars in de loop van dit jaar of het komende jaar het voorbeeld van Achmea gaan volgen.

DE SPT AANVRAGEN ALS ACHMEA VERZEKERDE
De Sleep Position Trainer (SPT) kunt u alleen op verwijzing van uw specialist aanvragen en gaat altijd eerst op proef. Uw specialist doet een aanvraag tot een proefperiode van 28 dagen. Deze aanvraag komt bij ons binnen en u ontvangt van ons bericht wanneer de zogeheten SPT Experience naar u wordt verzonden. De SPT Experience stopt automatisch na 28 dagen, u stuurt het apparaatje op de afgesproken datum retour in bijgeleverde antwoordenvelop. Wij lezen de SPT Experience uit. Er wordt vervolgens een rapport opgemaakt en gemaild naar u en uw specialist. U kunt aan de hand van dit rapport besluiten, indien gewenst in overleg met uw specialist, of u over wil gaan tot aanschaf van de Sleep Position Trainer.

SPT VOOR NIET ACHMEA VERZEKERDEN


PRIJS BIJ AANSCHAFFEN NIET VERGOEDE SPT

De adviesprijs van de SPT bedraagt € 685,00 incl. btw. Wij bieden u een prijs aan van € 350,00 incl. btw. Deze prijs geldt alleen in Nederland.

KAN IK DE SLEEP POSITION TRAINER EERST PROBEREN?
Het is mogelijk om de SPT voor een proefperiode van 28 dagen te proberen - SPT Experience tegen een eigen betaling van € 50,00 (incl. btw). Dit bedrag is inclusief service, uitlezing, verzendkosten en disposable band. U kunt de SPT Experience alleen op verwijzing van uw specialist aanvragen. Meer informatie hierover leest u hieronder 'Hoe vraag ik de SPT Experience aan'.

HOE VRAAG IK DE SPT EXPERIENCE (PROEFPERIODE) AAN?
De aanvraag voor de proefperiode van 28 dagen met de SPT Experience kan alleen op verwijzing van de specialist worden aangevraagd. Uw specialist kan via een digitaal aanvraagloket de aanvraag tot bestelling van de SPT Experience plaatsen. De aanvraag komt bij ons binnen en u ontvangt van ons bericht per email over de betalingswijze en de verzending van de SPT Experience. De SPT Experience stopt automatisch na 28 dagen, u stuurt de SPT Experience op de afgesproken datum retour in bijgeleverde antwoordenvelop. De Experience wordt uitgelezen en een rapport wordt opgemaakt en gemaild naar u en uw specialist. U kunt aan de hand van dit rapport besluiten, indien gewenst in overleg met uw specialist, of u over wil gaan tot aanschaf van de Sleep Position Trainer. Indien u na de Experience periode besluit over te gaan tot aanschaf, zal er een korting van € 25,- worden gegeven op de aanschafwaarde. U betaalt dan nog € 325,- inclusief btw voor de aanschaf van de SPT.

HOE KAN IK DE SPT BESTELLEN?
De Sleep Position Trainer (SPT) kunt u alleen op verwijzing van uw specialist aanvragen. Uw specialist kan de SPT via een digitaal aanvraagloket bij ons aanvragen. U ontvangt vervolgens een e-mail over de betalingswijze en de verzending van de SPT aan u. Wij verzenden direct na ontvangst van de betaling. De SPT wordt geseald geleverd in. Zodra de seal verbroken wordt, kan het product niet meer geretourneerd worden.

De SPT wordt standaard geleverd met een draagband geschikt voor gebruikers met een maximale borstomvang van 125 cm. Er is ook een XL draagband beschikbaar voor een borstomvang tussen de 125 en 150 cm. U kunt de standaard gesealde draagband kosteloos omruilen voor een XL-versie door een e-mail met uw gegevens te sturen aan spt@mediqtefa.nl. Het is belangrijk dat u de seal van de standaard draagband niet doorbreekt. Wij zijn anders genoodzaakt de kosten voor een nieuwe standaard of XL draagband (€ 70 incl. BTW) bij u in rekening te brengen.

BENT U POSAS-PATIENT EN ZIJN WIJ UW HUIDIGE CPAP-LEVERANCIER?

Indien u reeds klant bij ons bent, hebben wij uw gegevens al in ons systeem staan. Indien niet duidelijk op de bestaande verwijzing van uw specialist – die wij reeds in ons bezit hebben - staat aangegeven dat u de indicatie Positieafhankelijk Slaapapneu heeft, is het voor ons niet mogelijk om zonder nieuwe verwijzing van uw specialist de SPT aan u te verkopen. U kunt contact opnemen met onze klantenservice om te controleren wat er op de huidige verwijzing staat of u kunt rechtstreeks contact opnemen met uw specialist en in overleg de Sleep Position Trainer aanvragen via het digitale aanvraagloket.

IK HEB DE SLEEP POSITION TRAINER AANGESCHAFT EN NU?
Wij adviseren u de bijgeleverde gebruiksaanwijzing voor het eerste gebruik van de Sleep Position Trainer helemaal door te lezen. Indien er na het lezen van de gebruiksaanwijzing nog vragen zijn dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice.
NB: De Sleep Position Trainer zal de eerste twee dagen geen enkele trilling geven aangezien de SPT zich de eerste twee dagen automatisch instelt op u. Dit is de analysefase. De derde dag start de Sleep Position Trainer daadwerkelijk met de training en begint het apparaatje trilling af te geven.


KAN IK DE SLEEP POSITION TRAINER RETOURNEREN?
Voor de retoursregeling verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden.
NB: u ontvangt de Sleep Position Trainer in een de verpakking die geseald is. Als de seal is verwijderd kan de Sleep Position Trainer niet geretourneerd worden.

INDICATIE POSITIEAFHANKELIJK SLAAPAPNEU
Er is sprake van Positieafhankelijke OSAS (POSAS) wanneer er een verschil bestaat in het aantal apneus tijdens de rugligging en het aantal apneus tijdens een andere slaaphouding. Uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat bij veel OSAS-patiënten zich verschillen voordoen in het aantal apneus tijdens de slaap in de zijligging in vergelijking tot de rugligging.

Uw specialist kan aan de hand van de uitkomst van de polygrafie (slaaponderzoek) op basis van de volgende gegevens controleren of er sprake is van positieafhankelijk slaapapneu:
- Uw AHI in rugligging is tenminste twee keer zo hoog als uw AHI in andere houdingen
- U heeft de diagnose licht tot matig OSAS


WANNEER IS DE SLEEP POSITION TRAINER NIET GESCHIKT (CONTRA-INDICATIES)
De Sleep Position Trainer wordt niet aanbevolen voor patienten met een Centraal Slaap Apneu Syndroom of voor patienten die vanwege een specifiek probleem veel op hun rug moeten slapen, bijvoorbeeld door een operatie aan de rug of schouder, bepaalde rugklachten of door artrose. De patiënt moet in staat zijn om in zijligging te slapen en niet gehinderd worden door heup- of schouderklachten.

MEER PRODUCTINFORMATIE?
U kunt meer productinformatie vinden op de website van de fabrikant NightBalance: www.nightbalance.com.

VRAGEN?

Als u na het lezen van bovenstaande nog een vraag heeft, kunt u op werkdagen tussen 8.15 uur en 17.30 uur contact opnemen met onze OSAS klantenservice, te bereiken via e-mail: spt@mediqtefa.nl of telefoon 030 282 11 85.


DOWNLOADS

NightBalance - Medische achtergrond
NightBalance - Productinformatie voor artsen
NightBalance - Productinformatie voor patiënten
NightBalance - Handleiding Sleep Position Trainer
NightBalance - Verkorte Handleiding Sleep Position Trainer
NightBalance - Verkorte handleiding SPT Experience
Algemene voorwaarden Sleep Position Trainer
Garantievoorwaarden Sleep Position Trainer

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Mediq Tefa
Klantenservice OSAS
T 030 282 11 85
F 030 282 11 98
spt@mediqtefa.nl
www.mediqtefa.nl

inloggen

 

 


Inloggegevens opvragen 

Inschrijven (nieuwe klant)

Meer over inloggen

Feestdagen: bestel op tijd

De voorjaarsfeestdagen komen er weer aan. Zou u uw bestelling op tijd willen plaatsen? Zo kunnen wij de levering rondom deze feestdagen plannen.

Lees meer