Snel en efficiënt een aanvraag indienen voor medische hulpmiddelen en voeding via ons Extranet.

{{Message}}
  • Mediq Medisource

    Leidraad infuustherapie

    Samen maken wij de zorg buiten het ziekenhuis beter

Met infuustherapie naar huis

Wilt u weten hoe u als zorgprofessional de beste keuzes voor de beste zorg kunt maken? Bekijk nu de Leidraad infuustherapie.

Download de leidraad

Wij helpen u graag

Heeft u vragen over het geven van een presentatie of wilt u meer weten over de implementatie van de leidraad?

Leidraad infuustherapie

De krachten gebundeld

Op initiatief van Mediq, en onder toezicht van de V&VN en NVZA, heeft een team van zorgprofessionals een praktische leidraad opgesteld die een eenduidige, doelmatige en veilige manier van infuustherapie buiten het ziekenhuis organiseert.

Bij het uitvoeren van infuustherapie spelen veel factoren een rol. Denk aan de medicatie, de osmolariteit en pH-waarde van de medicatie en de wijze van toediening. Maar ook de situatie van de patiënt is van groot belang.

Bij infuustherapie buiten het ziekenhuis zijn professionals uit verschillende beroepsgroepen betrokken. Door de diversiteit aan factoren en mensen wordt infuustherapie buiten het ziekenhuis vaak op verschillende manieren uitgevoerd. Beslissingen worden regelmatig vanuit andere overwegingen genomen. Deze leidraad helpt zorgprofessionals om de meest effectieve behandeling voor infuustherapie in te zetten.

We bedanken Buurtzorg, Careyn STMN, Infu-In, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Linde Healthcare, Pantein, Thebe Wijkverpleging, Thuiszorg Zuidwest Friesland, Thuiszorg Het Friese Land, Vilans, Vivent, Zuidzorg en ZZG. Deze leidraad is het resultaat van alle gedeelde kennis.